Bebisen

Graviditetsvecka  18

Vid det här laget är du förmodligen lika piss som före graviditeten och det kan hända att sexlusten ökar.
Livmodern når drygt till mitt emellan blygdbenet och naveln. Om du har fött barn tidigare kan du känna fosterrörelser. Att känna barnet röra sig i magen är en fantastisk händelse. Snart kommer du att märka att barnet rör sig beroende på vad du ätit, eller beroende på hur du mår.

Nu syns nog i de flesta fall den putande magen. När graviditeten är känd kan det hända att människor i din närhet vill känna på magen.

Under både graviditeten och förlossningen har du nytta av att ha starka muskler ibäckenbotten och magen. Exempel på bra träning är simning. promenader, vattengympa och kanske yoga. Det senare underlättar avslappningen och ökar kroppsmedvetenheten.


Många förstagångsföräldrar passar på att resa under graviditeten. Om du är frisk finns det inget som hindrar dig från att resa.

Kanske får ni vid det rutinmässiga ultraljudet besked om att det är tvillingar - det kan vara omvälvande. De flesta blivande föräldrar förutsätter att de väntar ett barn. De flesta ser dock positivt på saken när man väl smält beskedet och tänkt sig in i situationen.

I Sverige föds åtta till nio tvillingar per 1 000 förlossningar av mammor som blivit gravida utan hormonbehandling eller provrörsbefruktning (IVF).

Så många som en fjärdedel av alla provrörsbefruktningar leder till tvillinggraviditet och tvillingförlossning.



I vecka 18 är kroppslängden omkring 17 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 220 g.

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

Barnet tränar nu mycket, viftar med armar och ben och kan slå kullerbyttor. Det tränar också andningsmusklerna genom att utföra andningsrörelser och "andas" ut och in fostervatten.

Man vet att unga foster har en stor del så kallad djupsömn, liten del drömsömn (snabb ögonrörelse-sömn) samt liten del vakenhet. Dessa proportioner ändrar sig med graviditetslängd, fostrets mognad och tillväxt: äldre foster är vakna längre och sover ytligare.


Tänk att den kan göra kullerbyttor, ganska coolt :D We love you <3


Kommentarer
Postat av: Pety

Shit jaa det går jättefort asså :) kul! vaa? finns det mössa? det måste jag ha missat, den måste jag fan oxå köpa haha! så jävla gulligt

2009-08-29 @ 20:05:09
URL: http://oktoberbebbe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0